Alla inlägg under oktober 2010

Av Kerstin - 8 oktober 2010 19:44

Så var det fredag igen och nu blir det lite slappa i några dagar igen...det är välbehövligt!

Nu har det gått två veckor av enskildhet så nu är det bara två veckor kvar. Cesar kliar sig inte så mycket och vi ska nog ta oss igenom det här åh!  Helt plötsligt så kliar det som bara fanken på honom...i morgon är det dags för behandling nummer två.

Idag har vi kört en soffa till yngsten och snart är det dags för middag i huset. Sitter och väntar på en människa som ska titta på vår lägenhet...sen blire ledigt!


  

Hösten är så otroligt vacker man blir bara lycklig när man tittar på alla färger som hösten bjuder på, det är nog tammefan den vackraste årstiden vi har, fast alla årstider har ju sitt förståss...


  


  


  

Otroligt vackra färger....


  


  

Igår åkte vi ut och rastade hundarna, då hände det som inte är så kul att det händer....världens slagsmål.

Ramos ligger och väntar på Cesar som springer alldeles för långt bort, när han kommer tillbaka så flyger han på honom....Cesar svarar upp och så är det igång!

Jag fick bända upp käkarna på R som höll fast Cesar i örat...C höll ett grepp om strupen på R. Inte en skråma på dem...inte där i alla fall. Cesar fick ett litet bett på benet som vi plåstrade om när vi kom hem! Han haltar inte ens...han är en hårding!

Vi kopplade upp gossarna en stund men släppte ihop dem och då var det lugnt...men det är inte kul när det händer. Det är bara när Cesar svarar upp på Ramos attack!


                                  

                           

Som sagt det händer i så mycket nu förutom dagens lunk...fast vi har varit på en skogsutflykt till den här veckan och den gången blev det inget bråk.


Den här gången sprang grabbarna så tjusigt bredvid varandra, fast det gruffades lite i början....det är som att de måste göra upp om vem som ska bestämma eftersom de är  så lika i ålder. Huvudsaken det löser sig!

 

LillHero och jag på en egen liten tur för att senare stråla samman med de andra killarna....

  

Han kastade sig direkt ut i vattnet och hade det jättemysigt...när de andra grabbsen dök upp så var ju lyckan total!  


Ja så mycket mera har det inte hänt i vår lilla flock, vi tar dag för dag med det mesta och vi har tusen järn i elden...så som det ska vara!


   Trevlig fredagkväll till er alla!!!



Av Kerstin - 3 oktober 2010 21:17

I morse började dagen med morgonpromenad som vanligt och Ramos var helt otroligt duktig vi var bara ca två meter ifrån mötande hund...inte ett ljud, lite trippande och så kolla han på matte förståss om vartannat. Gör jag rätt nu   ... ja det gjorde han verkligen.

Efter frukost stack jag iväg till syrran med Hero och Cesar. De skulle få vara där idag medan vi målade en dörr och pysslade med lite annat i huset!

När jag sedan hämtade dem på kvällen ville inte Cesar följa med hem utan la sig så långt in på deras soffa som möjligt! Lillgubben trivs så otroligt bra hos sin reservfamilj och de trivs lika bra med sin adoptivson! Till slut fick han ju lov att följa med och det gick ju det med.


Medan färgen torkade så stack vi till skogen med Ramos för att lägga spår och för att låta honom springa lite....tror ni det blev så mycket spring? Nej det var en sån lugn och harmonisk gosse som gick längst 10 meter ifrån oss annars var det ca 2-3 meter som gällde. Han håller stenkoll på oss han, viker inte från ens sida!


Ramos väntar tålmodigt på att vi ska gå iväg....

 

Grrrrr jag är en tuffing.... "I`ll kill you for nothing"  


   

Vi kastade lite boll och det är roligt det....då sprang han med världens fart!


   

Ramos är egentligen en vattenbuffel.....


   

När Ramos rastat sig färdigt gick vi tillbaka och då gjorde vi två markeringövningar....först på vägen och sedan så gick Tompan upp i skogen en bit. Det gick jättebra han lämnade marlörerna bredvid mina fötter båda gångerna...Härligt grabben   


När vi åkte ut så la jag ett spår och det var dags för det efter ca en timmes liggtid!


   

Han tog upp spåret lätt och tydligt och spårade sedan med lagom fart och noggrannt. Han gick exakt och markerade alla apporter med en snabb liten dutt. Det gäller att fatta att han har markerat!

Det var ett spår på ca 300 meter, 3 apporter och olika vinklar! 


  

Godaste blöningen som finns det är ju ändå mjukost...som välling! En hund som njuter är det i alla fall!!!!


Jag är mycket nöjd med min Svarte springare idag! Idag har han överträffat sig själv på många sätt!


   Önskar er en fortsatt skön söndag!




Av Kerstin - 2 oktober 2010 22:08

....för nu har yngsten flyttat till eget boende och det känns skönt, för det har varit alldeles för mycket oliktänk den sista tiden. Det är nog dags att ge sig iväg när man är fyllda 19 år. Det är ju den tiden när man vet och kan bäst, är odödlig och tycker att vuxna är knäppa (åtminstånde de som är närmast)...så det var inte en dag för tidigt!

Vi har oxå börjat tömma vår lägenhet, vi började lite omvänt den här gången, allt i förrådet fick åka iväg till stugan och ställas i ett förråd där.


                                                    


Igår när vi var till Gävle sjukhus så lyckades vi fixa så att vi blev 500 kronor fattigare och det genom att läsa för dåligt på skyltarna...men skriv så man ser vad det står då...är fortfarande riktigt irriterad över detta! Vi hade bråttom och läste inte hela skylten...


                                                     


I morse var jag iväg för att ta pulsen på Ramos och upptäcker att vi totalt hamnat på ruta ett vad det gäller lydnaden. Massor av nosarbete, ögonkoll om vad som häder runt omkring och samtidigt var öronen på helspänn för det kan ju hända att man missar ngt intressant! Herregud den hunden lyfter benet så högt som aldrig förr, nosar i backen som aldrig förr och är så totalt okoncentrerad som aldrig förr...va fasen ska det vara så här?!?!

Ni som vet ge mig ett råd!!!!!!


  

Det här läget läre nog dröja igen....


                                                    


Ja så var de den här lördagen till ända och det är nog dags att knyta sig...döttrarna har just gått iväg efter att vi haft lite kräftmys och nu är det Tv soffan som gäller! Nu vill man bara att det här året går fasansfullt fort!



   Ha en Trevlig fortsatt helg!!!!!

Presentation


I den här bloggen får du träffa våra fyrfotade vänner och oss...välkommen att ta del av vår vardag!
Tassa gärna in till vår Hemsida Saltvikshundarna

Mina älsklingar

  Rip 3/1 2012   

Seasprites Castillion " Cesar"

 

        

Animando Brahms "Ramos"

 

            

Smatchoise Hero Anytime

"Hero" 

 

    

Queen Cobras white E-Type, "Etype" 

 

 

Brukshoffets Dronning Christina " Saga" 

 

Queen Cobras White Elvis,  "Elvis"

 

  Hamostis Irovar av Geirur

Aslan 20150222

 

  

Smooran "Smöret"

 

  

Ziggy Stadust "Zigge"

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2 3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2010 >>>

Senaste inläggen

Arkiv

Tidigare år

Länkar

Besöksstatistik

Gästbok

Dagens väder

Julhälsningar


Ovido - Quiz & Flashcards