Alla inlägg under september 2010

Av Kerstin - 13 september 2010 20:51

Japp så var det gjort och det är bara att gilla läget. Vi steg upp i morse och stack iväg till veterinärkliniken i Delsbo, vi skulle vara där klockan åtta. Hamnade naturligtvis efter en snigel och kom fram i sista sekunden. Åker inte ofta till Delsbo och har svårt att beräkna den tid det skulle ta. Det spelade i och för sig ingen roll men jag tycker det är pinsamt att inte komma i tid!

Ramos fick lugnande på en gång efter att han vägts och han hade gått ner två kg sedan i somras. Det tog ca en 1/2 timme innan det verkade och därefter så stack jag iväg...

Till lunch fick jag hämta honom och det var en groggyvovve som hängde med in i bilen. Där somnade han och sen fick jag inte liv i honom förrän vi kom hem ikväll. Det var knappt han orkade gå ur då heller.

ja nu ligger han med dumstruten på och där ska den stanna i över tio dagar...tänk hur det ska bli när han är pigg fast med strut på! Jisses det är väl lika bra att plocka undan det mesta av våra saker om vi inte vill ha ...crash, boom, schong...


  

Min älskade lilla gubbe...snart blir du ok igen och då ska vi ut och ha skoj i skog o mark igen!...Puss, puss!


   En vecka går fort, snart helg igen!

Av Kerstin - 12 september 2010 21:23

...det blev ingen katastrof 11 september i år...vilken tur. Annars har det varit ett otursdatum i många år. Både för mig och för andra, läste bloggen från ifjol och såg att det kostade 1000 kr i ett veterinärbesök efter att Cesar käkat flugsvamp. sedan hände en massa annat tok oxå!


Idag har det varit en slappdag. Jag och Cesar skulle börja med blodspår idag men vi sov över...hur trött får man bli egentligen. Efter sen frukost så somnade jag om och sov i 1 1/2 timme till.

På eftermiddan var vi till morsan och fikade och så passade de på att gratta Markus som snart fyller år. Han åker tillbaka på tisdag och kommer nog inte hem någe mera innan jul...oj vad tiden gått fort!


Så imorgon så är det dags för att åka till vetten med svarte springaren. klockan åtta ska jag vara där så det är väl bäst att ta sista rundan nu och försöka komma i säng. Det kommer nog inte att vara så lätt att somna ikväll när man liksom slaggat halva dan...men man får väl göra ett försök!


   Ha det gott!


Av Kerstin - 11 september 2010 17:48

I helgen är det dags igen för den årliga marknaden och vi ska snart gå ner för att kolla in om det finns något intressant...hoppas inte!

Jag har känt mig ganska lat idag fast några saker har jag uträttat...började med att gå 2 långa hundrundor...först med Ramos och sedan med de andra två killarna. Tompan gjorde frukost medans och det var så varmt ute så vi käkade någon slags brunch.


Jag badade Cesar för han kliar sig så att han får sår och igårkväll blödde det ur ett av såren. Som tur är har jag en dundersalva som tar bort det mesta av klådan. Lillgubben njöt av att få sitta i badet och bli ompysslad...


Ugnen har oxå fått sig en riktig duvning...blev riktigt bra!


På eftermiddan så stack vi ut till skogs och tog en prommis med de två svarta hundarna...

   

Efter promenaden gick vi ner till Lintjärn...svalka tassarna behövdes!


  

Ramos upptäckte en pinne som var lite läskig...


  

Vad sjutton kan det vara egentligen...är det ett odjur...


  

Om man bökar i vattnet så kanske den vaknar.....


  

Ok till sist var den min.... visade sig vara helt ofarlig och blev oxå helt ointressant.


Kräftor käkades det hos käraste syster igårkväll...jättegott och jättemysigt!


Det var allt ifrån oss... nu är det bara en dag kvar innan operationen!


   Ha en härlig lördag!


Av Kerstin - 8 september 2010 21:27

Idag när jag slutade jobbet var jag hur trött som helst...slumrade till en stund på soffan men väcktes av Ramos som pockade på uppmärksamhet. Jag visste inte vart jag var och inte vilken tid det var heller! Tänkte, vilken konstig väckarklocka!

Har varit lite seg hela dan fast jag hade sovmorgon i morse...gick faktiskt en lång skogspromenad med Ramos innan jag stack till jobbet. Åt riktigt med frukost och sen gick luften ur på nåt sätt.... Alla lektioner gick hur bra som helst men det var värre när jag skulle åka hem, ögonen liksom åkte igen. Hemma vankades det kaffe och supergod rabarberpaj...  min gubbe!

Efter slumrandet så stack vi iväg ut för att låta killarna bada och ha det riktigt mysigt. Vädret helt underbart    man blir varm inombords av den natur vi får vara så lyckliga att vistas i. Den måste vi vårda!


Idag fick Cesar och Hero vara ute själva och de hade stenkul de två tillsammans...kameran hängde med förståss!


  

Full race på buspojkarna....


  

Cesar lyfte hela stocken i munnen och drog iväg. Hero kutade runt runt med en lämpligar pinne i sin mun....


   

Upp och ner i vattnet....


   

Hero simmade och letade sin pinne....


   

Cesar springer efter bollen som jag måsta ha fastsatt i en lina för annars hade den nog försvunnit....bilden är lite kul för Cesar springer under den...


  

Underbara söta lilla trasselsudd...  Hero  


   

Min älskade Goldenpojke, idag trivdes han....  Cesar   


Efter att de här två killarna badat av sig så fick Ramos komma ut. Ville inte att han skulle bli halt eller att något ska hända nu när det bara är några dagar kvar tills kastreringen ska göras. Lina fick det bli på den lille vilden eftersom han är lite dragig just nu...kan ju komma hästar, bilar, fåglar mm... det gick bra han märkte inte att det kom en bil för då var han fullt sysselsatt med att jaga bollen.


   

Härlig fart på den här grabben....


   

Jag älskar min underbara svarta springare.....   Ramos  


   Fånga dagen!

Av Kerstin - 7 september 2010 21:05

Det är lika bra att inte ödsla mer tid på Ramos nu innan han blir kastrerad...ojojoj vilken okoncentrerad kille det bor här hemma nu. Det är väl så att han kommit in i puberteten igen och det är ju lite jobbigt! Det är verkligen olika dagar nu...man vet aldrig vad som ska hända. upp och ner hela tiden.


På söket ikväll så jagade han flugor, fattade inte vad han skulle göra... Den första hittafiggen gick någorlunda bra, även den andra ok   ingen hit men godkänd. Den tredje däremot...vilken katastrof  ...fattade noll helt enkelt!


  

Jag kopplade honom och så gick vi tillsammans till den tredje figgen.. packade ihop hund och grejor . Sedan figgade jag åt de andra hundarna och jag blev så trött att jag höll på att somna där jag låg.

Man kan tro om jag måste lära in allt igen efter det här...hoppas inte det i alla fall!


Just nu sover alla mina tre killar    även Hero är lite trött efter att ha varit på kurs med sin lillmatte och jag tror jag knyter mig jag med.

I morgon har jag sovmorgon...då kanske jag hinner äta riktig frukost innan jag åker till jobbet. Jag är riktigt morgontrött ska ni veta...   den som uppfann snooze skull finkas tycker jag!  

  

Inatt vaknade jag av en tuggandes och slickandes Hero...en fästing hade sugit sig stor och han försökte ta bort den...jäkla odjur!


   Sov sött och dröm sköna drömmar!

Av Kerstin - 6 september 2010 22:02

Det har vi varit på idag och det blev ett kort pass även igårkväll.... Hero fick vara med. han träffade sin lillmatte och de var så duktiga tillsammans. Jag tog ut och tränade med Ramos och hans linförighet börjat sätta sig faktiskt! Även idag var det en höjdare, hoppas det håller i sig....fast det vet man ju aldrig. Det är ju Ramos jag pratar om...  


Idag på träningen så träffade vi Katrin och hennes sötnosar. Det blev budföring, rutan, linförighet och så avslutade vi med markeringsövningar...de blev riktigt bra, i allafall två. Den första fjantade han omkring och hoppade som en känguru. Det är en ganska vild och galen hoffe vi har i vår familj igen.

Ramos haltade inte men ikväll på sista rundan så markerar han igen. Undrar vad det är för något som gör att han haltar????


Gammal bild på vår hoppjerka....  


Hero fick leka med sin Jimmy ikväll. fast han fick träna lite kontakt först också gjorde vi en budföring...hej vad det gick!


  

Fem sätt att attackera ett plastben.....


Cesar är förtfarande lite lös i magen och igår så gjorde han faktiskt inne, ingen av oss läste hans signaler om att han måsta ut...stackars Cesar...inte vill ahn göra inne så det fick vi ta på oss!


  

Njuta av livet det kan han vår gullgubbe.....


Vädret är helt underbart...vi hade 20 grader på eftermiddan och det är härligt...det som är tråkigt är att det blir mer o mer fästingar på killarna.


I morgon blir det sökträning och så ska Hero på kurs med sin lillmatte...


   Sköt om er!



Av Kerstin - 4 september 2010 19:49

Tänk att i morse fick jag sova sött ända till klockan 10.15...helt otroligt, inte ens den svarta springaren ville ut. Vaknade av mig själv och steg upp för att gå en runda med Ramos, vi gick 2 km spåret och det var en underbar runda med en underbart lugn hund.

När jag kom hem så käkades det frukost....gott, gott gott!

Ok...idag hade jag bestämt mig för att städa och slappa och tänk att det har vi oxå gjort. Började med att städa vår altan och där hade vi god hjälp av våra älsklingar...

Hero mumsade på det jag klippte ner från busken....

  Ramos käkar på sin pinne....ville vara ifred.

    

Cesar tog sin pinne och gick in...lugnast tyckte han.


Det var så stökigt på altanen men nu ser det faktiskt mycket bättre ut än innan. Som belöning fikade vi ute och njöt av den underbaraste bakelse som finns...BANANbakelse...


  

Mmmmmmmmm.... vilken lycka att de inte var slut på kondiset idag!


Vi städade även badrum, kök och plockade lite här o där och när vi var klara så åkte vi ut till Lintjärn och la ett spår till Ramos och medan det låg till sig så gick vi på en härlig promenad med de andra killarna... Hero var så lycklig att jag tror han sprang dubbelt så mycket som vi gick och varje gång han kom ikapp så hoppade han upp i min famn!


Ramos spår var idag inte så svårt, i alla fall inte för mig...lätt terräng. Det var två vägar som korsades, tre apporter och så var det tre vinklar. formen var helt underbar och han spårade med fart och fläkt, markerade alla apporter och därför är jag så nöjd. helt underbart att han kan vara på G ibland.


  

Igår var vi på vår sista tävlingskurs för den här omgången. Det funkade faktiskt riktigt bra fast det var mycket luktande utanför plan. väl inne så gick det så bra. Tyvärr blev han lite halt efter hoppet. Vet inte varför han blir halt så lätt...inte så kul i alla fall! Köpte en ny bok igår och nu väntar spännande läsning!


Nu är det sen middag som vanligt och i morgon blir det saltvik som väntar!



   Trevlig lördagkväll! 



Av Kerstin - 2 september 2010 20:52

Idag slutade jag tidigt och då passade vi på att sticka ut och låta våra killar springa och vara lösa och lediga!

Först var det de stora herrarna som fick springa av sig sitt stilla...när det var över så släpptes Hero in i gänget och då har de så skoj alla tre tillsammans.

Havet var så härligt idag, stora vågor och en underbar sol. Vi hade med oss lite fika och vi njöt av den härliga utsikten.


Den här blir man aldrig trött på....


   

Stor o liten springer ner till vattnet....


   

Alla tre killarna var nere och jag var lite orolig att de skulle få för sig att gå längre ut!


   

Ramos njuter av att få vara nere vid vattnet och att få springa i vinden men ibland så måste man ju vila!


   

Lilleman hade lite svårt där mellan stenarna....


   

Allt i sin ordning...Cesar möblerar om stenarna  ....sysselsättning som räcker länge!   


En o annan trut syns det till ibland men de flesta har flyttat söderut.....


                


  


Cesar har varit dålig i magen den här veckan och fått ätit ris, idag var han tillbaka till vanlig mat så jag hoppas att det inte blir något mera. Cesar väcker inte sin husse eller matte i onödan inte, han älskar ju att sova och helst i våran säng när vi klivit upp....

Helt plötsligt så har vi fått börja plocka fästingar, Hero har haft tre stycken samtidigt och det är de enda jag hittat på honom. Cesar hade en jättestor som ramlade av sig själv. Ramos käkade upp den tror jag så nu får han väl fästingar i magen....blääää äckligt!

Idag har jag beställt tid för kastrering på Ramos...nu blir det på riktigt och det är fortfarande med blandade känslor som jag ska låta någon göra detta ingrepp. Jag kan inte hjälpa det liksom. Jag vill ju ha en hund som kan koncentrera sig fullt ut...det börjar bli lite dåligt med det. Igår flög det ut världens största fågel framför oss på stigen där vi gick...tjoho vilket race det blev på den svarte springaren.

Vi har tränat sök i veckan och då jobbade han på bra fast ett tag trodde han att det låg en figge uppe i ett träd...vet ej vad som flög   i honom. Han drog oxå efter en korp och det är väl det här jag ska komma ihåg när jag tänker negativa tankar! Fast markeringsövningarna var strålande då i stället!


  


Medan vi var i skogen så gick hero på kurs med lillmatte Kikki...det gick jättebra och jag vet inte riktigt i vilken ordning han bet av ännu ett koppel...pirayan!


Jaha så var då denna arbetsvecka slut igen och så blir det en hel del slappa i helgen. Städa det är ett måste!!!!


   Tjingeling o Trevlig helg!



  

    




Presentation


I den här bloggen får du träffa våra fyrfotade vänner och oss...välkommen att ta del av vår vardag!
Tassa gärna in till vår Hemsida Saltvikshundarna

Mina älsklingar

  Rip 3/1 2012   

Seasprites Castillion " Cesar"

 

        

Animando Brahms "Ramos"

 

            

Smatchoise Hero Anytime

"Hero" 

 

    

Queen Cobras white E-Type, "Etype" 

 

 

Brukshoffets Dronning Christina " Saga" 

 

Queen Cobras White Elvis,  "Elvis"

 

  Hamostis Irovar av Geirur

Aslan 20150222

 

  

Smooran "Smöret"

 

  

Ziggy Stadust "Zigge"

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6 7 8
9
10
11 12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22 23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2010 >>>

Senaste inläggen

Arkiv

Tidigare år

Länkar

Besöksstatistik

Gästbok

Dagens väder

Julhälsningar


Ovido - Quiz & Flashcards