Alla inlägg under januari 2011

Av Kerstin - 29 januari 2011 20:49

...ja det har vi varit idag,,,,bestämde oss tidigt för att vi skulle ta en dag med hundarna. Jag hade planerat in att träna sök men igårkväll när jag kom hem så hade jag jätteont i min arm och mina händer riktigt värkte så jag bestämde mig för att inte åka på den träningen. Nu var det flera personer som inte kunde så vi planerar in en ny sökhelg istället. ingen fara på taket liksom!

Vi åkte i alla fall ut till vårt älskade Hornsland och letade upp en väg som inte var snorhal, trodde vi ja...men det kändes som att vi åkte på en stor marängtårta med glasyr på....

  

Ramos och jag försökte promenera men det var inte så lätt så vi avbröt och hoppade in i bilen istället....


  

Alla sötnosarna fick komma ut och vara lös och lediga....


  

Det blåste rejält och det damp ner tallkvistar lite då o då....


  

Vi avbröt det hela och då bestämde jag mig för att istället vara på jakt efter solen och det lyckades jag med...


  

Sol sol underbara sol, du skänker oss värme och glädje på vår jord, sol sol underbara sol....


  

Hers comes the sun.....


Jag älskar solupp och solnedgångar...snacka om kontemplation!


Vi fikade i skuggan för det är ju inte upplogat så där vidare och då tog jag ut alla tre killarna för lite träning...alla tre skötte sig jättebra!


När vi kom hem så rakade jag Hero som börjat se ut som ett murmeldjur, hade tänkt bada honom oxå men det var så jobbigt att bli rakad så vi tar badet i morgon.


Idag har det blivit två inlägg, jag letade fram min gamla kamera som man kan filma med och testade att lägga in film i bloggen. Det gick ju strålande så nu ska jag börja filma våra träningar!


   Trevlig Lördagkväll!

Av Kerstin - 29 januari 2011 18:57

Testar bara att lägga in ett filmklipp på sötnosarna....tänk er själva att hela tiden ha det här lilla rompdraget efter sig!



 

Går och äter men återkommer om dagen lite senare...



 storbusarna leker....eller? 



Kissar bäst som kissar sist.... 

Av Kerstin - 27 januari 2011 19:08

och vi med den, redan torsdag och bara en arbetsdag kvar den här veckan. Härligt kan man tycka av olika anledningar.... vår, värme, bygge, lite kläder på och mm.mm....listan kan göras oändlig!

Men vi återgår till idag då och idag har jag haft långlunch så jag tog buspojkarna med mig på en promenad i skogen...gisses vad skoj man har! jag började med Ramos och vi tränade apportering fast det fattade inte han för han trodde vi lekte bollek...det funkade hur bra som helst!

Vi höll till på isen....


  

Vänta, hämta och leverera....


  

Min älskde buse....


  

Bäst att vila igen sig en stund....


Tompan var oxå med och medan jag gick tillbaka med Ramos och hämtade de andra killarna så passade han på att gömma sig.


  

Cesar har fått upp spåret....


  

Men jippi jag tror jag har det.....


  

Ingen annan hund kan le som ett Golden....


Det var ganska svårt och först så drog han åt alla håll med ett litet rompdrag i bakhasorna....


  

Det är klart att de hittade husse och då blev belöningen ett härligt snöbad....fast det är inte lätt att göra saker när det är ngn som sitter fast i en hela tiden!


Vädret är så där härligt igen fast igår var det hur kallt som helst i alla fall -16 men det kändes som -30 minst.


Igår var jag på ett ganska tungt möte, det är indragningar på gång igen så nu kommer man väl att bli flyttad igen kan jag tänka...men vem orkar bry sig, efter 30 år i kommunen så är man ju ganska van. Fast tråkigt om blir att jag  igen måste börja om nu när jag hamnat på ett ställe där jag trivs. Fast "vi skottar den snön då"...


Idag var jag på en sån där "klämmaihoptuttebesök", svar om två-tre veckor....


Nej nu ska jag förbereda morgondagen, får tv nya klasser i morgon!


   Må så gott alla!

Av Kerstin - 25 januari 2011 21:15

Nu är det äntligen dags för tulpanernas tid och det känns lite som en lyx att kunna köpa dessa fina blommor och ställa på bordet.

De finns ju i så härliga färger....


  


  



   Tompans bukett...


Det har inte hänt så mycket de här dagarna i alla fall inte på hundfronten...det har blivit mycket lugn tid eftersom jag jobbat så mycket. Ikväll for vi i alla fall ut och släppte pluttarna i den kolsvarta skogen och snacka om att det var nos UPP!!!! Antar att det var en o annan älg i närheten.


Vi backar till söndan och då for Tompan, jag och Ramos till Hassela och hälsade på T:s lilla mamma....alltid spännande och se vilken status det är där. Efteråt åkte vi till T:s syrra och blev bjuden på god middag. Cesar och Hero var hos syster yster och vi kom inte hem förrän halv tio...

På morgonen efter när man kom till jobbet så blev man irriterad för där hade varit inbrott och det gjorde att måndan blev en skitdag helt enkelt.

Idag har det varit bättre men på em så fick jag en tid hos en läkare som konstaterade att jag her inflammation i ena axeln...vila i 14 dagar...hur fasen ska det gå till?! Man använder ju sin armar hela tiden....i morgon ska jag hämta medicin!


Efter dagens utflykt är i varje fall gullungarna trötta och snarkar gott...


   

Favoritplatsen....


   

En annan favvoplats....


Ok nu ska jag inte anstränga min arm här vid datorn...läser era bloggar en annan kväll....Må så gott!!!


   Ta´t lugnt ta en toy!  



Av Kerstin - 22 januari 2011 16:57

har den här dagen bestått av....

  

Startade morgonen med snabba hundrundor och frukost. Sedan tog jag med mig alla gossarna för att åka på lite sökträning, som det var så länge sedan vi tränade, har ju bara tränat markeringsövningar sen snön kom.

Åkte till asfaltsverket och det fick idag bli hittafiggar för Ramos. Vill inte blanda in rulle riktigt än. Det här är ngt som ramos gillar och det gick väldigt enkelt...då kan man försvåra lite till nästa gång. Det var inget problem med miljön...totalt orädd!


  

Asfalt så grått så grått....


Ramos hittade sina figgar, kul att takterna sitter kvar...

 

Figge nr :2....inga problem!


   

Häftig is mellan behållarna.....


   

Cesar fick oxå komma ut och han fick 2 figgar idag och han var jätteduktig...Efteråt så tog jag ut Hero och gick miljön med honom, yippie sa han...


En snabbfika hann jag med hemma innan jag stack till nästa ställe... 

  Cesar fick göra ett specialuppdrag idag. Han fick agera möteshund till en annan hund som har det besvärligt med just hundmöten. Han bryr sig ju inte...  Efter det så jobbade jag med alla hundarna i två pass var...Ramos tränade jag att han ska sitta kvar vid apporteringen innan han får hämta...slappna av... varsågod betyder att han ska hämta, när kommandot kommer. Jag började med godis och avslutade med boll. Det funkade väldigt bra! Upptäckte igår på tävlingskursen att han fått en tendens att tjuvstarta.

Både Cesar och Hero gjorde jag lika med. De är mycket ivrigare och det blev en lång väntan för Cesar som försökte på alla sätt vara "will to please", till slut fattade även han.

Både Cesar och Hero tränade jag hoppet med idag och nu vet jag att Hero fattar vad hopp betyder...Det blev även en hel del bollek med avlämning.


  

Cesar kommer i full fart....


  

 Full kareta i skoterspåren...Hero är i bakhasorna!


Ja nu är vi hemma igen och vi är rätt trötta efter 7 timmar på språng, jag hoppas nu på en lugn kväll. Tompan är just nu i kyrkan och sjunger med Marie Bergman...jag ska snart laga mat, ta en öl och sätta mig i soffan och bara softa..tänka efter och konsatera, vilken härlig dag vi haft idag....  


   Livet är bra härligt ändå!!!!


Av Kerstin - 20 januari 2011 16:39

Ja nu undrar ni väl om jag blivit tokig men som det är ute just nu så kan det få vara ett rejält tag. Inte så kallt, inget snöfall, inget regn utan bara frisk luft. Fåglarna har börjat sjunga och det är som allt går åt rätt håll nu.

Den här veckan har bestått i att jobba sent så gott som varje dag och då blir det tråkigt för våra fyrbenta vänner.

Det har bara fått bli promenader...och inte så väldigt långa heller. Idag på lunchen så tog jag då till slut ut våra killar på ett litet roligare ställe än att promenixa häromkring...


  

Det var bara att njuta!

Först gick jag en runda med Cesar o Hero...tyvärr inga bilder, glömde kameran.


     

Härligt härligt ute på sjön idag....


  

Buskillen susade runt....


  

När herr R...ser ut så här då är det sattyg på gång   


  

Färdigbusad... så nu går vi hem!!!


  

Någon hade lagt ut äpplen efter vägen, troligtvis till rådjuren. Inget som smakade Ramos inte....


Hela veckan har haft blandat väder men som sagt får det här som är nu fortsätta så är jag fortfarande ett vinterväderfan!!!!


  

Fullmåne mellan stadstaken och snöhögarna....


Men nu är det bara en arbetsdag kvar sen så ska vi ha helg igen och jag tycker faktiskt att veckorna går med rasande fart...positivt!

I morgon slutar jag tidigt eftersom det är betygsutdelning för den klassen jag har, skönt att få gå hem tidigt en fredag för en gångs skull...på kvällen ska jag och Ramos åka på lydnadsträning igen och då får vi se vad det är för status på killen.


   Trevlig helg önskar vi er!!!!!





Av Kerstin - 15 januari 2011 22:45

....jag haft idag! Startade med att sova ut ordentligt efter att ha gått en morgonrunda med alla killarna. Jag hade egentligen tänkt åka och träna sök men eftersom det var lite kallt igår så valde jag att stå över. Det vart så oklart pga att det var sån kyla och då slappade jag istället! Jag sov ända till 11.30 och klev upp för att äta frukost innan jag stack ner på stan en vända. Jag hade en del presentkort som jag behövde handla upp...storfyndade på indiska och så köpte jag mig en kopieringsapparat på expert...hittade ett presentkort i flyttyran. Jag fick det i julklapp för två år sedan så det var nog dags att göra av med det nu...Tack Martin för julklappen.

  

Så kul med en skrivare, nu kan jag göra egna kort om jag vill det! Har redan testat!


När jag varit på stan så drog jag iväg med de båda svarta killarna till mo och så körde jag ett långt träningspass med de båda.

Jag började med Hero och där har jag börjat träna upp hans koncentration...att han inte ska vara så vild utan även lite allvarlig ibland.

Det blev några ingångar, sitt, stanna kvar, ligg och så avlämning av boll...där har poletten börjat trilla ner.

  

Fot....har börjat lägga till kommandot nu


  

Ligg....


  

Stanna kvar...det här är stora saker för en duracellpudel ska ni veta!


Efter en stund fick Ramos komma ut och han var på som så vanligt numera...jag körde så gott som de flesta momenten i lydkl 1...och det funkade bra!


  

Fot...passade på att fota, så bra med spegel på väggen. Tränade position, vänstersvängar och bakdelskontroll.


  

Ställande under gång....


  

Det fick bli en stunds platsliggning medan jag plockade fram hindret....


  

Hopp sitt....åsså kommer det ett....


  

...Hopp, ursäkta kvaliten på bilderna men det är fotat med min telefon och då blir det som det blir! Tränade uthopp och han slog i första försöket men som tur var så bekom det inte Ramos...


Vidare så tränade vi lite apportering som funkar bättre o bättre men som är långt ifrån klart.

Det blev oxå lite rutan....och en hel del bus! Efter ett par timmar var vi nöjda och så for vi hem. Om ni undrar varför inte Cesar var med så är inte det här ngt för honom, han blir så sönderstressad att han knappt vet vem han är...försöker krypa ur skinnet så med honom får man göra andra saker. Husse tog honom på en långpromenad istället.


Ikväll har jag suttit med dottern och hjälpt henne med en skoluppgift, inte lätta uppgifter de får inte!


Den här dan var en toppendag och snart är den slut. vi ses en annan dag för nu är det dags för sängen igen.... 


  Natti natti alla!

Av Kerstin - 13 januari 2011 17:15

Det har hänt något i mina tankar nu...jag längtar efter våren så att vårt bygge kan komma igång.  

Igår var jag in och kollade in några kök på Ikea. Jag hittade tre kök som jag tycker är ok!...har lagt in bilder på dem i Saltviksbloggen.

På hundfronten har det väl stått ganska stilla den här veckan...vi har gått långpromenader för det mesta. Igår åkte vi ut för att lägga ett vinterspår och jag trussade några hundra meter och oj vad trött jag blev. Jag la ut tre apporter och han markerade(Ramos alltså) de alla tre men jag tror inte han spårade enbart mina spår för det var massor av spår från olika djur. Vi blev rätt trötta båda två. Vi åkte till ett ställe där det brukar vara upplogat men det var det inte igår...stack sedan till ett annat ställe där de andra grabbarna fick komma ut...


  

Hej åh hå nu sticker vi...Hero sprang på skaren.


Idag på lunchen så tog jag ut killarna på en liten skogsrunda och  det har varit en superhärlig dag. Solen sken och snart kommer man kunna höra fåglarna sjunga...såg en hackspett som sökte föda ur ett träd.


  


   

Cesar o Ramos njöt av att vara lösa och de är för roliga för om jag säger ...hopp upp i snön så gör de det. Nästa kommando blir... stilla, jag ska fota. Då blir de stilla och kollar in i kameran och förväntar sig naturligtvis en belöning.


   

Men herregud vad har hänt med springarens ben...visste inte att han kan vrida benen åt alla håll   


Hero har inte fattat  att han ska stå stilla om jag ska fota så det är mycket svårare att få honom att fastna på plåten...vi har konstaterat att han är som en lillebror som är totalt ouppfostrad...(ursäkta alla småbrorsor).


Här blev det en riktig "ballattack " På storebror...gissa om Cesar njöt!


Ja sen när jag kom tillbaka så var det dags att göra en sista arbetsinsats...vi har snart jobbat en vecka och jag har tagit emot en ny trevlig klass och det har varit helt ok!


Ni får gärna titta in på saltviksbloggen och tycka till om vilket kök som är bäst!


Nu ska jag gå och snaska på en gobulle för Tompan har bakat nu igen.... 


   Ziggy svarar på medicinen och är piggare...Tjingeling!  

Presentation


I den här bloggen får du träffa våra fyrfotade vänner och oss...välkommen att ta del av vår vardag!
Tassa gärna in till vår Hemsida Saltvikshundarna

Mina älsklingar

  Rip 3/1 2012   

Seasprites Castillion " Cesar"

 

        

Animando Brahms "Ramos"

 

            

Smatchoise Hero Anytime

"Hero" 

 

    

Queen Cobras white E-Type, "Etype" 

 

 

Brukshoffets Dronning Christina " Saga" 

 

Queen Cobras White Elvis,  "Elvis"

 

  Hamostis Irovar av Geirur

Aslan 20150222

 

  

Smooran "Smöret"

 

  

Ziggy Stadust "Zigge"

Kalender

Ti On To Fr
          1
2
3 4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2011 >>>

Senaste inläggen

Arkiv

Tidigare år

Länkar

Besöksstatistik

Gästbok

Dagens väder

Julhälsningar


Ovido - Quiz & Flashcards