Alla inlägg under september 2009

Av Kerstin - 15 september 2009 20:50

Gråter Ja lite så här låter Lilleman (som nog är det nya namnet)...när matte drar i den stackars hårtofs som sitter i öronen. Jag hade ingen aning om detta innan jag köpte en pudel att man skulle ansa öronen, precis som ett ogräs som växer och proppar igen så inget syre kommer och får jorden att andas...Det blir väl en vanesak kan jag tänka!!

Hero har precis kommit på att det man gör vid bordet är att stoppa i sig en massa gott och det delas inte med de fyrbenta...."men om jag dansar och piper kanske det går vägen"!!!

Banan det är rena läckerheten tycker den lille gourmeten...ibland får man smaka men matte vet inte om det är ok för en liten pudelmage så det blir bara småbitar!

  

Bus med mattes nycklar....

I dag skällde hjälten på en annan hund som han hörde och det var en dvärgpudel...undra om de kan känna igen samma ras skall eller var det bara slumpen!

Måndagar och Tisdagar är långa jobbadagar och då blir det mycket sova i den lilla Canvasbur som vi köpt...den innebär trygghet, sover hur länge som helst, det känns skönt att det funkar! men när man kommer till den så vet inte killen hur fort han ska komma ur....

När vi var ute i skogen igår så stack Hero frimodigt iväg men matte ville ju inte gå den vägen så när en kvist bröts av så kom lillen som en raket över tuvorna för ensam ute i stora vida världen det är läskigt!

  

Min tuffe kille...


Ja det var denna dag, Ramos och jag har varit och tränat och idag var det apporten som gällde...Vi var oxå med på en platsliggning som var i cirkelform...det var annorlunda men det funkade jättebra Kyss puss puss min störste svarte springare!!

Natti natti en ny dag väntar!!

Kram till er alla....

Av Kerstin - 13 september 2009 21:24

Hero 12 veckor!  

Nu är lilleman 12 veckor och det firar vi idag med ett glas rött...nästa firadag blir när han är 16 veckor!

Han fortsätter att förgylla våra dagar och just nu är den lille hjälten utslagen vid mina fötter!Kyss

Han fortsätter även att strula med sitt bajsande inne. Nu är han torr på natten men inte på dagen. Kan vara ute med honom en hel timme, gör inget men när vi kommer in...jajamän vad häder då på golvet...prutt, prutt!!!!


Idag har det krånglat på den här bloggen men jag hoppas och tror att det rättat till sig igen!

Det går bra med två bloggar, fortsätter så här tills vidare....


I morgon är det jobb som gäller igen...drömmer just nu om att få vara långledig, få en massa pengar, köpa oss ett hus på landet och skaffa mig hur många hundar jag vill!!!!

Vet ni att förra veckan fick jag ett mail, där stog att jag vunnit 9 miljoner kronor om jag bara skickade in mitt namn, adress, personnr och bankkonto...tänk om det var sant och jag som plippade bort det!!

Det är bara att fortsätta att drömma


Puss, puss gubben min och hundarna våra...

Kram till er alla!!

Av Kerstin - 12 september 2009 09:53

God morgon önskar Hero och Thobias...

  

Ja men så var då denna dag över och det är tur för igår hände det massor...saker som var totalt onödiga!!

Det började på morgonen med att jag hör Ramos hosta, kommer upp och hittar en silvergrå ärta på golvet åh ett blåbär tänkte jag...klämmer på den och upptäcker att det är blod...jaha ringer Anneli som tipsar om råriven morot. Går till henne och får några morötter när jag kommer hem så hittar jag en jättefästing på golvet och då trillar treöringen ner...det är alltså en fästing som jag klämt sönder...men morötterna var goda!!!

Nästa grej som händer är att de stora boysen blir irriterade på varandra och slåss så jag måste gå emellan...sitter i en bra stund!

När Tommy kom hem från jobbet så tänkte vi ta en tur till något mysigt fik och en bra ide tyckte vi var att stanna efter vägen och rasta hundarna...Stannar alltså efter vägen, går in i skogen och genast får Ramos upp ett spår och drar med raketfart in i skogen, hade nu lina på honom eftersom det var nya marker. jag fick inte tag i linan på en gång utan fick mig några brännmärken i händerna...In i bilen för att genast åka till ett nytt ställe...

Vi upptäcker då att det fik vi vill åka till är stängt!!!

Då bestämmer vi oss för att åka till stan och för säkerhets skull tar vi en säker skog, där får Hero och Cesar komma ut först...

Vad händer då Förvånad trot eller ej men Cesar "dumskallen" tar sig en tugga av en flugsvamp som han springer förbi, jag kastar mig över honom, får ut en bit men hur mycket lyckas han svälja... Vetten nästa alltså och där blev det kräkning och matte blev 1000 kr fattigare!

När jag är där så kommer en vet.assisten ut och frågar om jag hade mina böcker ifrån agilitykursen...Jag ser frågande ut och hon säger -de hittade jag i diket på måndagkväll. jaha...det var där de var!!! Då säger hon jag tänkte på dig när jag hittade dem...Den här gången var det Tompan faktiskt!!! Oskyldig

jaja det var 11 September detta år och som tur är så är dagen över...

Vi avslutade Ramos och jag med ett jättebra träningspass nere på stan!!!

Ha en bra dag!

Kram till er alla....Glad

Av Kerstin - 11 september 2009 09:53

Idag är det 11 September och det har blivit en skrockfull dag, värre än fredagen den 13. Man undrar vad som ska hända detta år för det har alltid varit något som inträffat stort eller smått Tyst om man inte talar högt om det så kanske att den dan går över fort!!

Här hemma så löper dagarna på och snart har Hero varit hos oss i 2 veckor! Vad tiden går fort!

      

Inatt har han sovit hela natten och gått på toa ute, ända till frukost då kom det en plutt på köksgolvet, han är lite dålig i magen och har säkert fått i sig något som inte varit så bra...det var lika igårkväll!

Igår så upptäckte vårt lejon att det fanns en katt här och gissa om att blåsa upp sig. Han kämpade med alla medel för att försöka skrämma bort den läskiga katten men vad är väl en pudel i deras ögon när de är van en tokig Hoffe som jagar och försöker slicka de till skurtrasor!! Ziggy tittade länge, slickade sig om munnen för att sedan nonchalant bara dra vidare!Cool

Hero trodde nog att han lyckades!!


Idag ska vi ta och åka på en liten rastningsrunda till skogen innan vi drar ner till stan för att träna lydnad med Ramos...Hero får följa med och titta på, ligga i mitt knä kanske...fast han är ingen knähund...han vill nog hellre vara med de stora vovvarna!!!

Ha en bra dagFlört

Av Kerstin - 10 september 2009 10:07

Igår åkte vi ut till saltvik och lät hundarna bada. Det blev ännu en ny plats för Hero att undersöka men så frimodig som han är så blev det inget problem.

    


Killen undersökte vattnet och gick i ganska långt för att vara första gången...kommer nog att utvecklas till en badgalning och det passar i vår familj som redan har flera stycken både två och fyrbenta!


Smöret smög runt oss och undrade vad som kommit... nej inte en till tänkte hon säkert...Hero brydde sig inte!!

  

Igår stängde vi in lillen lite mera och han har sovit mellan 22-6.30 i ett svep. Det är super för att vara en valp tycker jag! Han hade inte bajsat på golvet, dock kissat men det är inte lika jobbigt tycker jag...bajsade på en gång när vi kom ut!!!

Idag har han lekt med vår store kille Cesar, det kommer att gå bra!

  

Två tassar klippta Jippi...Lite pip och lite pip blev det förståss men vi lyckades. Han har en envis matte!!

Sedan så vill jag avsluta med att säga att den här bloggen är så jättebra, enkel att fatta och så kan man få det så snyggt!!! Vi jobbar vidare på detta!!

Ha nu en skön dag!

Av Kerstin - 9 september 2009 11:31

Idag när jag skulle in på den här sidan så kände jag inte alls igen mig, för det första så fanns det ingen blogg med det här namnet sedan så är allting annorlunda!

Det ser ut som att det bara är till det bättre men jag hade inte satt mig in riktigt i den gamla så vi får se hur det går!!!Tungan ute

Hero han utvecklas och blir större och större...ja stor är ju en sanning med modifikation när man pratar storlek på hundSkrattande

  

Igår var jag och köpte ett nytt halsband somgår snabbt att sätta på och en liten klotång för idag ska det alltså ske...KLOKLIPPNING...

Igår bokade jag tid för vaccinering och den blir 22 september.

Hero har börjat med något som jag inte gillar och det är att han bajsar inte ute...han sätter sig alltså inne och det mesta kommer på nattenSkrikandes...inatt gick jag ut klockan tre sovandes men inget kom utan det pluttades lite senare inne istället!

Det här måste vi lösa....Martin kom AXE:n och spruttade runt för fy vad det stinker...säger han ja...

Att följa med lite här och där det är inga problem för han ligger i sin lilla bur och sover så gott!!! Åka bil det är kul!

Nu ska jag fika!!

Kram till er alla...

Av Kerstin - 7 september 2009 21:27

Jaha nu har den lille busen blivit 11 veckor. Det är full " Kareta" över golvet och numera tar han pipsaken som han besegrade i munnen och gör oss andra fullständigt galna!

Ramos flyr fältet och man kan ju undra vad Hero tänker att han är, när han skrämmer bort en Hoffe på 40 kilo!

Inatt har han sovit själv på golvet hela natten och det innebar att jag vaknade minst 5 ggr och måsta kolla var han låg! En gång hittade jag honom inte men då låg han djupt ner i en fårfäll och trynade hur skönt som helst. Snacka om hönsmatte!!!

Han bajsade på golvet flera gånger inatt och det var lite löst...han tuggade på sitt lilla ben igår och det kan nog vara orsaken.

Mums vad det är gott....


Det är vekligen spännande att ha tre olika raser, de funkar ju så olika. Det är ju helt annorlunda pälsvård på en pudel än på en Hoffe och en Golden! Bara det att de ska ryckas i öronen och hur ska jag se hans svarta små tassar???? På med läsglasögonen är detsom gäller och så ska jag nog köpa en mindre klotång så inte hela tassen följer med!!!

Nu ska vi ut på sista rundan sen Natti natti...

Kram till er alla!

Av Kerstin - 5 september 2009 01:05

Idag är det äntligen lördag och hos oss är det Hälsingemarknad, det har vi firat med en härligt god kräftskiva....det som tilltalar mig är smaken, formen och färgen....

Jag har varit och spårat med Ramos innan och det blev en perfekt  kväll...plockade alla apporter och hade spårdriv hela tiden... var så nöjd efteråt...

Lillpluppen fick skutta i mossan och var lycklig.....

Åh vad det är mysigt med många juveler!!

Snart ska vi åka ut och låta de stora få räjsa och lilleman få upptäcka,det gör ju han så gott som hela tiden...

Det är mycket att utforska...fågelskit tex

 Hero börjar nu kunna sitt namn och kommer som ett skott när man ropar...
Jag måste skaffa en ny kamera om jag ska lyckas fånga detta energiknippe på bild utan att det ser ut som en trasselsudd


 Eventuellt att jag tar en liten tur till marknan senare, finns väl alltid något att göra av med pengar på...

Ha en bra dag!!

Ps. bidde ingen marknad idag för oss

Presentation


I den här bloggen får du träffa våra fyrfotade vänner och oss...välkommen att ta del av vår vardag!
Tassa gärna in till vår Hemsida Saltvikshundarna

Mina älsklingar

  Rip 3/1 2012   

Seasprites Castillion " Cesar"

 

        

Animando Brahms "Ramos"

 

            

Smatchoise Hero Anytime

"Hero" 

 

    

Queen Cobras white E-Type, "Etype" 

 

 

Brukshoffets Dronning Christina " Saga" 

 

Queen Cobras White Elvis,  "Elvis"

 

  Hamostis Irovar av Geirur

Aslan 20150222

 

  

Smooran "Smöret"

 

  

Ziggy Stadust "Zigge"

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3
4
5
6
7
8
9 10 11 12 13
14
15
16
17 18 19 20
21
22
23
24
25 26
27
28
29 30
<<< September 2009 >>>

Senaste inläggen

Arkiv

Tidigare år

Länkar

Besöksstatistik

Gästbok

Dagens väder

Julhälsningar


Ovido - Quiz & Flashcards