Alla inlägg under oktober 2009

Av Kerstin - 18 oktober 2009 18:43

Fy bubblan vad trött jag är det närmar sig morgon...hatar klockan som ringer, snooza, ringer, snooza...pang du är död... sömnmarodör! Det är bara att gilla läget och kliva upp....

Jag och Hero låg och drog oss i morse i alla fall en timme innan jag skulle iväg...skönt med en hund som är inställd på det viset! Däremot så är inte alla hundar i familjen lika morgontrötta utan vknar och vill ha upp de övriga Obestämd ingen nämd och ingen glömd!!!!

Ramos och jag stack iväg vid tiotiden för att träna sök med ett helt nytt gäng...Ja Anneli känner han förståss men det var nya figgar (och en man till på köpet), ny plats...kändes lite gruvligt om hur det skulle gå...Det gick jättebra!!

Ramos fick sex hittaövningar och han jobbade jättebra...nu ska vi fixa till lite ordning på stigen och samla ihop oss lite bättre innan vi börjar med markeringar! Det var jättekul och jag är jättenöjd!

Jag figgade åt de tre hundar som var med!!!!

Hemma så blev det städa, städa, städa, städa...så härligt efteråt!!

nu är det kväll igen och jag ska gå och laga mat!!!

Klockan är snart sju och det blir sen middag som vanligt...tur att inte Martin är hemma för han blir galen på våra mattider!!!!

Kram till er alla....Kyss

Av Kerstin - 17 oktober 2009 22:12

Började dagen med att gå en runda med alla tre grabbarna i olika omgångar...vädret var så där ljuvligt höstigt igen! Vi stack iväg till Miomöbler och hämtade en katalog för vi ska köpa lite "konst" för ett presentkort på 5000 kronor som Tompan fått ifrån kommunen för lång och trogen tjänst....

Grannmöte ute i Saltvik, hur ska vi göra med grannarnas väg till deras nybygge...återställas eller skapa nytt....nya bron ska den se ut som en båge eller en järnväg eller en spång...många funderingar och frågor togs upp. Nytt möte bestämdes!

Jag tog de två svarta hundarna och åkte till skogen, la ett spår till Ramos och så fick Hero leka med Jimmy igen...vilken fart ibland så såg man inte vem det var eller vad som var bak eller fram!

  

Tur det var en tunga framme....


Spåret till Ramos gick bra men han hade kunnat markera apporterna bättre och sen vart det lite för kort, fast man tycker att man går så långt!


Ikväll har vi varit på Jazzfestival och de är så duktiga våra ungdomar...nu fick man vara stolt förälder igen...det är en fröjd att se Martin på scenen!!!


Nu är det sista rycket, i morgon är det sök. Det ska bli kul för det var längesen....


Middag: på Mac Donalds


Natti natti....

Av Kerstin - 16 oktober 2009 19:27

Fredagkväll igen, en vecka går så fort! Tungan ute

Idag är det verkligen pissväder ute...det blir bara en kissrunda runt hörnet! Vi tränar lite plocka upp övningar inne i stället. Jag har oxå tränat med Ramos att kliva upp på en låda...eget tänk/ belöning...fick inspiration av Carro som håller på att träna med Aida, kolla hennes blogg! Hon tränar bakdelskontroll...

  

Storstädning av Hero har oxå varit på tapeten..nu är han helt utslagen efter en kamp med matte som han förlorade. En lugn fredagkväll blir det inte för nu har Ramos tröttnat och börjat ge sig tillkänna...hallå nu är det min tur igen..

Hade tänkt bada Hero men det tog så lång tid att kamma igenom pälsen så det får bli i morgon!

Efter en god middag och ett gott glas vin så känns det bara bra trots det äckliga vädret ute...

  

Ses i morgon!!!


Sista hundrundorna väntar....


Av Kerstin - 15 oktober 2009 21:40

Hur svårt kan det vara att lära en så liten hund som Hero att gå i koppel...ja det visar sig snart! Idag på valpkursen så jobbade vi koppelträning och har man en stor hund så korrigerar man med koppel men det går ju inte så bra med en liten studsboll som far fram mera under fötterna än bredvid....

det gick i all fall till slut och det känns nog som att det kommer att gå vägen...bara man är envis och det är jag!!!!

Senare efter att han sovit på saken så gick han riktigt skapligt så jag är rätt så nöjd med kvällen!!


  

Här söks husses ficka igenom, det kan ju finnas något gott däri....


Medan jag var på valpkurs så tog Tompan de stora killarna och åkte ut till Hörneudde och lät de leka och kuta lite...Tompan gömde sig så de stora fick hålla reda på honom! Nu mår Cesar skitilla för han käkade något i skogen och vad det kan vara vet ingen...

  

Ett bad satt ju fint i alla fall och jag hoppas att jag nu får säga att det var det sista för i år...


Så skönt att det redan blivit torsdag för det innebär ju snart helg igen...fast jag har haft en väldigt bra dag på jobbet!!


Middag Varmkorv med bröd!


Sista rundan sen sängen!!! 

Kram till er...Glad 

Av Kerstin - 14 oktober 2009 21:26

Ja så heter den teater som jag skulle ha varit på ikväll men som blev inställd pga...sjukdom! Det var synd för det tror jag hade varit en bra föreställning. Jag såg lite av den i våras och den tar upp en problematik som finns!! Jag var istället till museet och träffade skådisarna och regissören, såg en utställning som tar upp den stora frågan om att vara förövare, åskådare eller ingripare...vågar vi bryta normen???

Vi fick ta del av utställningen och hade en givande och intressant diskussion!!!

"Spelar roll" heter den!!! SE DEN...om ni får chansen...gå på den med era elever!!!

Innan åkte jag till Strandvallen och tränade ett kort pass med Ramos, han var helt ok faktiskt! Nu har vi varit sams ett tag igen!!!

Lilleman är lite dålig i magen och det kan man ju undra vad det beror på....hoppas det går över!!


Nu ska jag knyta mig, fast först en kort hundrunda!!!!


Go´natt kramar till er.....


Av Kerstin - 13 oktober 2009 20:28

Sjätte omgången av Agilitykursen är avklarad och den har nu stigit i svårighetsgrad. Det är jättekul och de har ordnat det så bra för oss alla som är med. Jag är mycket nöjd med upplägget...men...vad är det för fel på mig och den gode Cesar.


  


  

Konstant nosande i backen höll på att göra att jag gick i atomer och lovade och hotade mig själv och hunden att aldrig mera skaffa en Golden Retriever, att åka därifrån att göra strimlor av öronen osv....SkrikandesNu får de visa ut mig!!!!!!Skrikandes 


  

Ingenting hjälpte, när ungefär halva tiden gått så berättar en i min grupp att hennes tik löper. Jaha då ramla liksom poletten ner.... Det var bara att gilla läget och göra det bästa av situationen...

När jag kom hem så var alla hysteriska tankar borta och den gulliga killen tagen in i hjärtat igen!!! Jag tror han förlåtit mig också!!!!

Väl hemma så la sig den döve och somnade gott i husses trygga närvaro...nu slapp han den där tjatmostern!!!

Oskyldig Dröm sött  Oskyldig 

  

Gissa om jag har ont i armarna idag...inte så konstigt efter 2 timmars dragkamp!


Idag har det varit en lång dag igen och mycket ligga stilla för vovvarna! Vi tog en långpromenad mitt på dagen och lilleman skuttar på och är otroligt envis....


  

Det var lite snårigt i skogen idag, ormbunkarna var högre än Hero!!!


På lördag är det jassfestival och jag har varit och tjyvlyssnat på ungdomarna ikväll. Det blir nog att jag måste gå dit för oj vad de är duktiga!!!!


Ses o hörs!

Kram

Av Kerstin - 11 oktober 2009 21:00

Började dagen med att åka till Nylandet och träffa Hoffetjejen Chairo...oj vad mysigt de hade det bushundarna! Ramos har sovit gott och varit lugn resten av dagen!

  

Operation kloklippning på Hero var dagens andra punkt och då kom Anneli hit och hjälpte mig att klippa klorna medan jag höll i honom. Det är jättesvårt för han sprattlar som en fisk. Det gick hur lätt som helst så nu är det gjort! Förra veckan så råkade vi ju klippa i pulpan och det ville vi undvika idag!!! TACK ANNELI för hjälpen!




Det var längesen vi var till Hassela så vi bestämde oss för att dra dit i det härliga höstvädret.

  

    

Först var vi och tittade på hur långt de kommit med att bygga upp stugan sen branden i fjol...grunden klar!!


Kuta runt på åkern Jippi....


  

Hero kollar in vad brorsan gör och vill nog helst bara busa med...han får nog vänta ett tag till!




Cesar blev överlycklig när han såg att det fanns vatten att bada i... men tyvärr grabben det var fruset!!  


Som tur var hade han inte bomull i öronen, för jag vet inte hur det gått om han kutat rätt ut!!!!

  

Vi hälsade naturligtvis på Tommys gulliga mamma och avslutade med att titta in hos Tompans syrra Elvy...gissa om vi fick gott fika, 7 sorter minst!!!


Väl hemma så är det lite dator, varmkorv och hundpromenader som gäller....innan sängen väntar!!

Godnatt sov gott!

Kram allihopa... 

Av Kerstin - 10 oktober 2009 18:50

Började dagen med att få sova lite längre än vanligt!!! Så skönt...jag la lilleman i sin lilla canvasbur och ställde den bredvid mig så han såg mig hela tiden. Han sov ända till 7.30 i morse...tänk vad den betyder mycket!

Åkte ut till Räddningstjänsten och tränade med Christina och Katrin. idag gick det jättebra i den mörka containern, det var tompan som figgade där idag. Det tar en stund för hundarna att ställa om sig när de går ifrån ljus till mörker, precis som för oss människor! Det var en ny container där det luktade mögel och där hittade han Katrin, inga problem där heller...Den sista figgen var Tompan igen och han gömde sig i ruinen och den klarade han superbra, det syntes tydligt att han vindade in honom! Vi avslutade för Ramos att han fick göra några markeringsövningar med Christina...idag blev det kampen som belöning!!!! Jättekul!!! Tack än en gång för att vi får följa med!!!

Jag satt figge åt Walle i den mörka containern och det gick bra för både honom och mig...man lär sig mycket på att jobba hund...att lita på hunden och sig själv, det var inte lika läskigt i mörkret den här gången...jag fick lita på att jag skulle klara av det!


Vi åkte till Miomöbler och tittade, men det var bäst att åka hem först för jag var lite sotig efter dagens sök...

Vi har oxå hunnit med en tur till Saltvik och där gjorde Nisse och Tommy en vagga till båten att få sova i när vintern kommer! Vi ska ta upp den nästa helg!!!

  


Igår köpte jag en snygg vintedress till Hero, den kan han behöva när vi ska stå stilla på valpkursen. Annars tror jag inte att "duracellpudeln" fryser inte! här mannekängar han....

  


Älskade Cesar njöt över att få komma till Saltvik igen! Hagen det är hans bästa plats....

   


Ramos fick gå i lina på framsidan, han hjälpte oss att bära lite av varje...nu är i alla fall trädgårdsmöblerna, vattnet och gamla blomkrukor fixat!!!

  


Ses i morgon, då ska vi träffa Chairo!!

KramFlört 


Presentation


I den här bloggen får du träffa våra fyrfotade vänner och oss...välkommen att ta del av vår vardag!
Tassa gärna in till vår Hemsida Saltvikshundarna

Mina älsklingar

  Rip 3/1 2012   

Seasprites Castillion " Cesar"

 

        

Animando Brahms "Ramos"

 

            

Smatchoise Hero Anytime

"Hero" 

 

    

Queen Cobras white E-Type, "Etype" 

 

 

Brukshoffets Dronning Christina " Saga" 

 

Queen Cobras White Elvis,  "Elvis"

 

  Hamostis Irovar av Geirur

Aslan 20150222

 

  

Smooran "Smöret"

 

  

Ziggy Stadust "Zigge"

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12
13 14 15 16 17 18
19
20
21
22
23
24 25
26
27 28 29 30
31
<<< Oktober 2009 >>>

Senaste inläggen

Arkiv

Tidigare år

Länkar

Besöksstatistik

Gästbok

Dagens väder

Julhälsningar


Ovido - Quiz & Flashcards