Alla inlägg under mars 2010

Av Kerstin - 17 mars 2010 19:04

Det är några dagar sen jag skrev och har egentligen inte så mycket att berätta  . Jag har jobbat ganska mycket varje dag...det har gått jättebra att börja jobba igen efter lovet.

Jag är till och med morgonpigg...eller i varje fall mindre morgontrött ...jag kan sova var som helst, när som helst!!!! 

Det har kommit så mycket energi till oss nu så det måste vara det fina vädret...helt enkelt! I morgon ska det komma snö och det ska snöa till söndag! Hoppas de har totalt fel den här gången!


Sista semlan för i år!!!!

   

Semlor det är något som vi älskar både Tompan och jag...vi har säkert ätit 30 semlor var den här tiden men nu har vi tagit hand på att inte köpa eller äta en till...hoppas vi kan hålla det ...är inte så lätt liksom!

Ojojoj...måste springa... Hero skiter inne!  ...sådärja nu var det upptorkat o klart!  Det blir så där ibland!


    

Tulpaner det är så vackert och innebär känslan av att ljuset kommer tillbaka...alltså positiva känslor! Jag köpte jättebilliga tulpaner och de har hållt så länge!


De här två kan inte låta bli varandra nuförtiden...det här är kärlek det!


    


Cesar leker så fint med Hero...han lärde sig att ligga ner och leka när Ramos kom och nu gör han lika med Hero....så gulligt!


Ramos har nu varit chippad två veckor och en liten skillnad kanske vi märker och det är att det är lättare att få kontakt med honom när han gått igång...hoppas det blir ännu bättre om några veckor!

I morgon har vi en treåring i huset och då måste vi ju skaffa en tårta och fira...Titta in i morgon så får ni veta vem det är....


Vi tränar för fullt till en gala som vi ska ha på FH i stan och idag fick vi besked om att FH gått i konkurs...hur ska det nu bli?????????? Vi letar med ljus o lykta efter en lokal som tar in minst 300 personer!


En sak som irriterar mig just nu är att jag inte kan lämna tillbaka mina dyra kängor...har inget kvitto...vem  tänkte på det i höstas...ja inte jag i alla fall!


   Ha en bra fortsättning på veckan!


Av Kerstin - 14 mars 2010 15:48

....och det innebar ännu en underbar dag i ......  tecken.

Vi klev upp klockan åtta och stoppade direkt in vovarna i bilen. Tompan fixade frukost medan jag kissade vovsen och sen stack vi iväg!


På väg ut så stog det en spelande tjäder mitt på vägen

  

Det blev lite kornig bild för jag måsta Zooma och fota genom rutan....


Vi började med att låta alla hundar få rasta sig ordentligt och efter det så käkade vi frukost ute i solen!

  

Jättemysigt och i skydd för nordanvinden....


Efter frukost släppte vi ut de stora killarna och idag fick de vara ute tillsammans och det gick faktiskt bra. Cesar fick säga ifrån ordentligt några gånger bara...Ramos är lite unghundsaktig numera...undrar vad det beror på  ...

 

Tompan gick iväg med de stora grabbarna och jag tog ut Hero... men då hade jag långlina på honom så inget skulle hända!

 


    



Jag tränade lite avlämnande av badapporten och det gick väl lite si o så med det...något att träna på när det blir dags...


Vi stoppade in hundarna en gång till i bilen och tog en apelsin, sedan tänkte jag att jag skulle träna lite markeringsövningar med Ramos men det var för mycket bus i den hunden idag...stack iväg med markören.... avslutade när det blev ett någorlunda positivt resultat...fick ta fram linan och då var det bara att ge upp.... för Ramos alltså!


Vi bestämde oss för att ta vårt kaffe på ett annat ställe så då tog jag Ramos på 2km promenad....vi gick iväg och Tompan kom efter med bilen.


   

Ramos hittade en lång pinne som han promt skulle ha med sig.... 


 

Lite jobbig att bära var den ju.....


   

Vi parkade bilen efter vägen och gick på skaren ca 500 meter till en sjö, där kom kaffet fram. Det blåste lite mera där men det var ändå så skönt och vackert! Nu fick Ramos ligga i bilen!


  

"Aftonsjön" i vinterskrud.... 


  

Hero sprang ut mitt på isen och talade om för alla att här vaktar han minsann...ja de stora älgspår som var där avskräckte honom inte!


   

Ja här blev det kaffepaus och efter det så for vi hem.....


Nu är vi hemma och alla.....både två och fyrbenta...är supertrötta! Vi var ute fem timmar och det känns i kroppen att vi varit ute halva dan....



Imorgon är det jobb igen och det är nu dags att börja förberedelserna för det! Snart är det påsklov...det går undan nu mina vänner....


   Ha en Trevlig ny vecka!!!!!!    

Av Kerstin - 13 mars 2010 18:36

Ska börja med att skriva av mig lite irritation om människor som inte är snälla och som inte vågar stå för det  ...så jäkla fegt! Kan man inte vara snäll ska man vara tyst eller tala om vem man är. Kritik det är inte fel...men feghet o dumhet är fel!

Jag har nu tagit bort kommentaren och kommer att vara mera noga med vad jag godkänner eller inte....det roliga är ju att det är så lätt att spåra.....  


                                        


Jaja nog om det nu...vi har varit lite trögstartade idag...ja vi klev ju upp som vanligt och ut med gubbarna men sen så blev det skidor för Tompan. Jag somnade i vår andra soffa och sov liksom förmiddag!


  


Vi kom väl iväg till slut och vi hittade ett härligt skoterspår som våra killar fick vara lösa i...ja de två minsta förståss....Ramos fick jobba ensam med mig!


Vi tränade på kommandot ligg och nu bär skaren faktiskt!

    

Ramos fick ligga i bilen medan de andra två fick komma ut....


                                     


Idag ska Cesar få mest utrymme i bloggen...den underbart gulliga Goldenkillen våran...utstrålar lugn o harmoni....


Cesar följer ett harspår....

 


 

Nu springer jag iväg.....

  

Cesar älskar att "bada" i snön men idag blev det på snön...han åkte kana på skaren, såg stenkul ut! 


 

 

Det blev ett helt annat ljus på bilderna i skuggan....


  

Nu kommer lillskiten, jaha slut på friden....


  

Hero superlycklig för att få komma ut och han slog faktiskt dubbelvolter av bara farten...tyvärr ingen kamera framme då!


    

Vi har oxå sett ett vårtecken idag...Korsnäbbar, de är hela vintern men de håller nu på och parar ihop sig och då är det vår!


Ja ännu en härlig dag lägger vi till handlingarna på detta sportlov....på måndag är det vardag igen men det gör inget...det är snart helg igen!


Melodifestival....undrar vem som går vidare!




 Trevlig lördagkväll....KRAM! 




     

Av Kerstin - 12 mars 2010 18:09

Idag har vi varit och frissat till lillgubben...så söt han blev gullgrisen!

  

     


  Nyöppnat klippotek för hundar! 

  

Av Kerstin - 12 mars 2010 12:18

Det har varit så där lagomt mycket att göra nu de här dagarna...snart ska vi börja jobba igen men det bästa är väl ändå värmen som kommit och att man kan se timme för timme att det smälter undan!

I morse började vi med att direkt åka ut på en skogstur innan vägarna blev oframkomliga av den sörja som blir när solen värmer...

Vi tog frukosten med och satte oss och njöt en stund av de underbara solstrålarna...

  

Lilleman och Cesar härjade runt medan Ramos fick komma ut ensam eftersom det är lite hett mellan våra stora killar när vi är ute...det märks på Cesar för han hoppar på Ramos hela tiden och det blir lite väl gruffigt...ungefär som det var ifjol!


    

Ramos fick sig en promenad på ca 4 km istället och så fick han vara lös o ledig...( i lina) men det blev i alla fall en heldel spring!!


                                          


Igår var vi till Gävle och träffade Tompans läkare...han fick en ny medicin så att han ska komma igång lättare...spännande!

När vi kom hem stack jag till Bromangymnasiet och kollade vad våra ungdomar gjorde...full repetition till vårkonserten...längtar, de är så duktiga!

Bjöd hem hela gänget på lite Tacos efteråt och snabbade mig till affären för att handla...oops...hundmaten slut....kommer som vanlligt inramlandes 10 minuter innan stängning!

Hem, packa upp och stekning av 4 kg köttfärs...sen ramlar det in 7 ungdomar som hjälper till att tillaga resten, sen äter de upp alltihopa...Härligt!


                                          


Jag backar en dag till och det blir till onsdan. Vi åkte till stugan för att kolla in snön och det fanns det hur mycket som helst av. Grannen hade skottat ända fram till bron så vi hade en lite plätt att vara på.

Vovarna blir alldeles rusiga när de kommer till Saltvik...cesar ville ut i sin hage men tyvärr så gick det inte att öppna altandörren!

Bilder ifrån den dan....

  


Ramos hittade ett hål och där var han hela tiden...bevakade minsann sitt hål så ingen skulle kunna ta det!

Grävde i snömassorna ifrån två håll....


  


Tompan skottade av båten och nu börjar sommarkänslorna tillbaka....vi fikade inne i vårt älskade blåa rum! Stugan må vara hur skruttig som helst men härligt är det i alla fall!

 


    


Sötgrisarna försökte att få sig en liten go´bit...Cesar under bordet som vanligt...det trillar ju alltid ner nåt gott. Ramos snokade tillsammans med Hero i ryggan och den lille skiten blev jättearg på Ramos som backade men gav tillbaks...hur stor är man i en pudelhjärna egentligen!!!!!

 Cesar med sin favoritsysselsättning...äta snö! 


   

Ramos gräver och får hjälp av Hero....


Ja de är roliga de här grabbarna...


Nu ska jag åka och frissa Hero om en liten stund...bilder kommer!



  Ha´de gött!  

Av Kerstin - 10 mars 2010 23:20


Den här låten sjunger en elev i min klass så fint så fint.....

Av Kerstin - 10 mars 2010 09:57

Gårdagen och natten har varit lugn...alla söta vovar har sovit och morgonen har oxå funkat...inga kockoryck på morgonens promenad men vet ej om det beror på att inga hundar gått där eller om det blivit lugnare pga....

Igår hittade vi ett skoterspår som vi tog en härlig promenad på... innan var vi till stugan och försökte komma dit men det var totalt omöjligt så vi for till en granne med traktor och hörde efter om han kunde skotta lite och det skulle han göra igårkväll...

  


Vi ska åka till stugan snart bara Tompan kommer tillbaka efter en ombesiktning av bilen ....den lilla blå står där den står fortfarande...



Nu börjar min lilla gossegubbe att bli stor minsann...sover inte med mig längre utan ligger på golvet med de stora killarna....ligger gärna innanför dörren...våran vaktkille ni vet!

Nu har halva sportlovet gått och det är så härligt ute, förra året var det härliga dagar...har kollat i gamla bilder och hittade de här när Carro, Danne o hundarna var till oss...vilken underbar dag vi hade...


         


Ja då var det öppet hav men nu är det långt kvar innan det blir så ....


Har bestämt mig för att öppna upp blogtown igen...den ska bara handla om Ramos och mitt jobb tillsammans...välkommen in till" Jag och min hoffe"  


  Ha en bra dag!!!!

Av Kerstin - 9 mars 2010 09:31

Ja det kan man ju undra  den sken så vackert igår och hela 9 plusgrader fick vi, (värmerekord var det här)...en underbar dag när våren var i antågande!

Tompan och jag for ner till stan en sväng och uträttade några ärenden som avslutades med en fika på Dackås konditori...


  


När vi åkte hem så passade vi på att storhandla...vi åkte på Lidl...för en gång skull och tänk att precis samma varor är så mycket billigare än tex Ica.  Våra kassar slutade på 550 kronor istället för minst 800 om vi handlat som vanligt...det tål att funderas på!


På hundfronten så stog det stilla...lite träning med Hero inomhus var det enda som hände....ja det blev ju promenader förståss!

Däremot har jag försökt sätta upp små städmål och nu har badrummen och kylskåpet fått sig en duvning!  


    Inatt så var vi ganska irriterande för våra två svarta demoner fick för sig att jaga katterna så det var ett himla spring i trappan... upp o ner....elefanthjorden var ute och jag hoppas att inte grannarna blev störda för det är bara i trappan det är lyhört...det dundrar igenom husen faktiskt...  stollar


Idag är det ganska trögt här...jag är fortfarande krasslig men vi ska väl ändå försöka hitta på något enkelt!



  Hoppas ni får en fin dag!



Presentation


I den här bloggen får du träffa våra fyrfotade vänner och oss...välkommen att ta del av vår vardag!
Tassa gärna in till vår Hemsida Saltvikshundarna

Mina älsklingar

  Rip 3/1 2012   

Seasprites Castillion " Cesar"

 

        

Animando Brahms "Ramos"

 

            

Smatchoise Hero Anytime

"Hero" 

 

    

Queen Cobras white E-Type, "Etype" 

 

 

Brukshoffets Dronning Christina " Saga" 

 

Queen Cobras White Elvis,  "Elvis"

 

  Hamostis Irovar av Geirur

Aslan 20150222

 

  

Smooran "Smöret"

 

  

Ziggy Stadust "Zigge"

Kalender

Ti On To Fr
1
2 3 4 5 6
7
8 9 10
11
12 13 14
15
16
17 18
19
20 21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2010 >>>

Senaste inläggen

Arkiv

Tidigare år

Länkar

Besöksstatistik

Gästbok

Dagens väder

Julhälsningar


Ovido - Quiz & Flashcards