Alla inlägg under februari 2010

Av Kerstin - 28 februari 2010 18:58

Så knyter vi igen februarisäcken och hoppas på att mars blir en skön månad med mycket sol så att snön snabbt försvinner. Idag hoppas jag att det är sista dagen jag bloggar om snö, snö och åter snö...det har varit alldeles för många inlägg om detta!

Om jag sov halva dan igår så blev den här dagen tvärtom...blev väckt av alla våra husdjur (både hundar o katter) som ville ha mat och gå ut.

Jag gick ut med alla hundar i morse för Tompan var inte riktigt i form....Det vart ett trussande och klättrande i stora snöhögar för traktorn hade stängt för gångvägen hem till oss...kom in som en snögubbe!

Innan frukost så skottade jag utanför bron och då hade jag Hero med mig men det gick inte så vidare värst för det blev bara mer o mer snö på gången....åkte in som en "snögubbe"!

Det får bli Hero som är dagens snöhund igen....


 Den lille busen skottade fram snö åt mig....

  Lilltungan ute och så måste man ju vila.....

  Trasselsudd...

  Hallå, vad är fram eller bak då....

 

Hero klättrade så högt i snöhögen att jag var rädd att han skulle ramla ner på andra sidan hos grannen, staketet är ca 2 meter....han sprang ovanpå!


Klockan ett åkte Ramos o jag på träning och idag var det lite ömse med koncentrationen. Vi började med fotarbete och det startade bra men efter en stund så kollar killen in allt annat och han ser ut som "vem bryr sig"...

Apporten har vi kommit ett steg till med och där är vi på väg! Vidare till hoppet så stack han ivög till publiken och började flirta med dem istället för att hoppa...det blev ett hopp...sen bilen för killen....jajaja dessa hoffar!!!

   

Köra mor fyllde 81 idag och jag hittade den här fina gruppen till henne...lite vårkänslor fick jag allt!

Efter träningen åkte vi dit och fikade....Det har hunnits med ganska mycket hos oss för på förmiddan så hann vi faktiskt städa lite och det behövdes!

Nu är vi hemma och snart ska vi trappa up mot en ny arbetsdag....


 Gott februarislut!



   

Av Kerstin - 27 februari 2010 17:37

och lördagen är den bästa och mesta dagen.

Började med att sova hur länge som helst och det beror på att jag aldrig la mig nån gång heller. Var vaken till klockan tre och satt vid spotify och lyssnade på en massa bra musik samtidigt som Tompan kollade på curlingen...till slut gav jag upp och då somnade jag på en gång! Det var ju frdag för sjutton gubbar, då brukar jag somna framför TV:n.

Tompan tog alla hundarna på morgonpromenad eftersom jag tog alla på kvällsrundan!

När jag väl kommit igång så tog vi våra tre älsklingar och stack till skogs...

Idag tog vi ut dem en och en...Cesar och Tompan promenixade några km...Hero o jag började vår runda ifrån det andra hållet och till slut strålade vi samman....

Hero var så lycklig och man blir så jätterörd av att se den energi som finns i den lilla kroppen....

 

Tjoho vad lilltungan tittar fram....

  

... - "Jag är en liten apunge ...jag vet"! 


Jag la en godis uppe på snökanten som säkert var en meter hög och tänk att han kom upp...så envis!

    

    


Ja lyckan blev ju hundra procentig när Cesar o husse dök upp bakom kurvan...tänk att få leka med honom ute...det funkade jättebra för Cesar är hur som helst en lugn vovve!


 

Puss på´re brorsan....


 

Komma tillbaka till matte det måste man för då vankas det godis och godis är gott!


   

Jaha då var det dags för ett foto igen då....


   

Ramos fick vänta till sist idag och då la vi ett spår åt honom på en sandad väg...det var ca 200 meter och det funkade bra....

Efter spåret blev det favvosysslan..Budföring på ca 100 meter och han fick springa ur sig rejält mellan oss....

Jag avslutade med att gå ca 2 km med honom och passade på att träna kommandot nära / hopp o lek...

Tompan kom efter med bilen och plockade upp oss...

Nu är vi hemma och trötteheten har infinnut sig i vår lilla flock...det är bara matte som är vaken men jag sov ju på fm så det får kanske räcka...vi får se! Hero har krypit in i sin lilla blåa trygga väska!


Snart melodifestival och så kanske det vankas middag så småningom!


   Trevlig lördagkväll till er alla.... 



Av Kerstin - 26 februari 2010 18:19

En vecka går fort och det är så bra att det gör det eftersom man bara vill ha vår nu...Fåglarna sjunger på morgnarna för att hälsa ljuset välkommen och det är faktiskt bara -1 grad ute , helt otroligt! Fast nu väntar vi ju stora vårfloden förståss.

Lite hundträning har jag hunnit med och den har bestått av att jag lagt korta spår och lite lydnad.

Igår tog jag ut Ramos på en tur med Klövjeväskan. Han var så duktig och så fick han belöning med att vara lös och lite bollar.

  

Solen värmde riktigt skönt....


 

Det var lite ovant att ha en väska på ryggen...


  

Nyfiket kikar han bortåt vägen...undrar vad som fanns där då....


Efter den ljuvliga morgonpromenaden så åkte jag på jobbet några timmar!

När jag kom hem så stack jag iväg och tränade med Ramos uppe på Höglidens parkering, vi körde lite linförighet, läggande under gång och framförallt apporten. Jag la den bredvid mig och han börjar nu sakteliga fatta att han ska sätta sig fot och lämna av den...innan han tappar den på sina tassar så han måste börja halta.

Igårkväll åkte jag med Katrin och Christina och planerade en kurs hos Svartberg som vi ska på i april...den ser vi fram emot! Hade så svårt att somna och låg vaken till minst kl 1....


             


Ja så har vi kommit till dagens aktiviteter och det är för mig att jag jobbade till kl 12...då blev jag hämtad av Tompan som varit ute med killarna och låtit de fått vara i rörelse....

På eftermiddan kom Anneli och hämtade mig och Ramos så då fick Chila och killen leka med varandra en stund, gissa om det blir fartigt!

 

Söta Chilatjejen som Ramos bara älskar att få leka med....


De kunde sitta stilla en liten stund om det var en god muta naturligtvis....


     

Tjoho nu kommer vi.....


     

Fullt ös...det blev en timmes promenad så det var en nöjd kille som jag fick hem...skönt med trötta nöjda hundar!


När vi kom hem så lämnade vi hundarna och for ner till stan och handlade mat och lite smått o gott!

Jag har på allvar bestämt mig för att testa att kastrera Ramos som hela tiden har det så jobbigt med andra hundlukter....det syns ju inte och det blir så irriterande att inte kunna ha koll på detta! Ja så då flaxar det ut 1000 kronor ur plånboken igen!


Nu väntar middag och så blir det naturligtvis att Zappa på TV:n mellan danserna och OS...


   KRAM KRAM KRAM.......





Av Kerstin - 24 februari 2010 18:22

Jobbat i min gamla vanliga skola idag och det kändes kul att få vara där igen. Tompan som var ledig skjutsade mig och innan jag åkte tog jag en tur med Cesar o Hero...det var skönt tyckte jag men när jag tittar på termometern så är det

-24...  jaha där ser man!

Jobbade i ett sträck till klockan 15 och då hämtade Tompan mig igen...Det sista jag gjorde var att få skåp på plats men se då fattades pluttar så att jag inte kunde lägga in hyllor, då har jag fortfarande sakerna på golvet  ...hoppas jag hittar de i morgon!

Tompan åkte ut med vovsingarna idag och då passade Ramos på att busa med sin husse, han tog hans vante och stack...det gick inte att få in honom utan då lämnade han vanten den lille stollen...till slut kom han men då åkte han in i bilen och fick inte vara ute längre! Husse var inte glad men hämtade sin vante och så fick de andra två vara ute själva!!!!

På hemvägen tog jag ut Ramos på ett litet spår, det låg godis ungefär i vart 10:e fotspår och så körde vi ur honom med en rejäl budföring...avslutade allt med en bollek! Sedan tog vi en kort promenad....

Han har så mycket energi med sig in annars om han inte får ladda ur sig rejält!

Cesar har idag varit en riktig surkart och morrat åt en kompis till Martin, tyvärr var jag inte hemma och kan tala om vad det var som inte stämde men att morra det tycker jag inte är skoj...hoppas han inte blivit en suring bara...man vet ju aldrig , han äter faktiskt medicin varje dag...det kan kanske ta på humöret. Det kan ju vara nåt annat oxå för han var inte något sur eller irriterad efteråt mot killen utan mera ångerfull på ngt sätt!    

Ja svårt att veta vad det stog för!

Nu har   Tompan åkt på kommunkör    och jag ska skjutsa sonen till replokalen...sen ska jag hem och slappa....inte ett enda kort i dagens inlägg!!!!!


  Kerstin mitt i veckan!!!!!  

Av Kerstin - 23 februari 2010 18:19

...för att godstågen ska kunna rulla, annars stannar Sverige...Det är ju en tanke om hur det skulle bli om det fortsätter att snöa, snöa och snöa. Fast det får vi hoppas bara blir en tanke!

I morse så tyckte jag att det var riktigt skönt ute och när jag sen åkte till jobbet så var det hela - 17. Ja gränserna flyttas lätt!

Jag var till Läroverket för första gången som personal idag ( alla våra barn har gått där)...det var lite struligt att hitta alla saker men det gick bra ändå!

Efter jobbet så fick sötgubbarna komma ut...just nu är jag i sån där "träningskoma" och då känns det bra att de i alla fall kan vara lösa och göra av med lite energi.

Lilla puttesnutten fick komma ut först idag...han hade en boll och var riktigt mallig...

        


Det som är roligt är att varje gång jag skulle fota så stannade han och poserade...hahaha lilla fotomodellen!


När Hero fått vara ute en stund ensam så satte jag på selen och linan, släppte ut de stora killarna....tjoho i stugan här kommer vi!

Hero fortsatte att bjuda på sig själv med att stanna och komma in till mig! Lägger snart in kommando där så att det blir befäst!


På väg hem så hade bussen kört i diket, vi stannade men bärgare var på väg, som tur var bussen tom! 


Mina fötter höll på att ramla av i kölden och jag frös som en dåre fast nu var temperaturen endast -14...konstigt! En varsin festsemla ifrån TEWEs konditori fick tillsammans med korv med bröd bli kvällsmiddag!


Nu är värmen tillbaka och vi ligger här alla fem och slappar igen!


   Istappskramar till er alla.....





Av Kerstin - 22 februari 2010 19:24

Så var det dags att kliva upp tidigt igen och ge sig iväg till jobbet...fy tusan vad kallt det var på morgonkulan.

Fast inte så kallt och blåsigt som igår inte, det blåste smånubb i ansiktet jävlar anamma...Massor av snö och så var det dags att trussa sig ut igen, totalt genomsvettig. Jag orkar inte ta mig fram helt enkelt...  ett steg bakåt hela tiden

Igår var vi till Broman och började repa inför vårkonserten...där fick man energi...så duktiga ungdomar!

Innan vi gick dit så tog jag ut Ramos på baksidan...vi härjade i snön. Bara det är en aktivitet så är det en hellycklig vovve... 

  

Ett problem med Ramos är att han gärna springer fram och talar om att ge er iväg...och det är inte så kul om man är alldeles vid gångvägen...jag band därför fast honom så att linan räckte precis så han inte skulle komma ända fram. Han hade 15 meter ändå att hoppa runt i...jag hittade inte något bra ställe att binda honom i så det fick bli sängen inne som blev stolpe. Funkade jättebra...det kom bara en löpare och det var inte så intressant, gäller att jobba med honom bara!


 

Vi har en jättebra vatten/skogsapport som Cesars uppfödare tillverkat och den är så kul att leka med i snön...den kan man gömma långt ner i snön!

   

När vi komhem idag så fick vovvarna ett varsitt ben...alla försvann åt varsitt håll ett tag men när benet var slut så somnade de så gott!


Idag hade vi studiedag om betygssättning/ Iup och det var en riktigt givande dag faktiskt! Det var på min stora skola som detta hände, när jag var klar där så åkte jag till Läroverket ( som är stans näst största skola)där jag oxå jobbar numera. Jag har tre arbetsplatser just nu.....


    


Efter handling så åkte vi hem och värmde lite Raggmunk och stekte bacon Mmmmm...riktigt gott! Det är färdiga munkar bara att värma.....Vi försökte köpa semlor men det var slut!!!!!


 Kram och hoppas ni fått en bra start på den nya veckan!

                                     

Av Kerstin - 20 februari 2010 17:33

Vaknade i morse med en irriterande känsla över all snö som kommit på natten. Det sista jag gjorde innan jag la mig var att trussa ut med Ramos och bara tanken på att börja dagen med att göra desamma fick mig att vakna på sursidan. Vi sov länge och det var i alla fall skönt! Hero sov ensam uppe på övervåningen inatt...han är så självständig lille gossen.

Igår när Tompan skulle stoppa in grabbarna i bilen så trodde han att Hero var med men det var han inte, han hade gått över till Gymnasiet och spårade någon god doft...en kille plockade upp honom!

Ja vi trussade runt i morse och efter det blev jag så trött att jag somnade på soffan, sov två timmar.

När vi vaknade for vi först till Granngården och köpte hundmat, därefter tog vi en tur ut till en oplogad skogsväg och så plockade vi ut killarna en och en...


  

Ramos fick börja...vi lekte med bollar och han fick leta de i snön....det var ganska djupt de försvann.


      

Han fick även en rejäl budföring i nysnön...


Sedan blev det Cesars tur och den killen springer och springer...blir så lycklig och idag var det ingen som störde hans badturer.


    

  


Nåja lite störd blev han allt för mot slutet fick den lilla ulltussen komma ut och det är noll respekt för snödrivor där...

Passade på att träna inkallning med Hero och han bjuder på det själv just nu...springer iväg en bit, stannar och kommer tillbaka. Det blir massor med godis då förståss. Ska lägga in kommando på det beteendet så att han fattar att han gör rätt!


    


Goa goa goa gohund...Hero det är myspäran nummer ett som gör en på bra humör hela tiden!


    

Tjoho vilka härliga dopp det blev....


  


Ja det blev inte så tokig dag ändå men nu vill inte jag gå ut någe mera idag...det väntas snö inatt och det är inte klokt, ny istid eller....

Det kommer bara att bli en superkort rastningsrunda ikväll....


Nu ska vi äta middag och så blir det zappa på TV:n ikväll igen. Jag hoppas att melodifestivalen innehåller något intressant!



  Kramelikramen till er alla....


Av Kerstin - 19 februari 2010 15:46

Med all denna snö som bara vräker ner. Idag är det en sån där dag som man bara vill lägga sig under täcket och leka björn som gått i ide.

I morse var det en ganska yrig vovve som skulle ut...pratar om Ramos förståss. Snön gör ju sitt men precis när vi kom ut så passerade en hanhund=ärkefiende och vi gick precis bakom...det tog ett tag innan vi kom framåt men jag är av envis natur och det var inte jag som fick ge mig!

Grabben är stark och jag funderar starkt på om jag ska kastrera honom om det är hormoner som stör ut denne kille...är skeptisk men en kemisk kastrering kanske skulle vara bra i första hand...går det åt helvete så blir det ett helvete ett halvår. Vill ju inte att det ska bli sämre för Ramos är en underbar hund!

 

Det tog emot rejält idag på de prommisar vi varit ute på....det gick bra åt det ena hållet men vi måste vända och då blev det iskyla på kinderna.


   

Cesar gör sina behov och springer fort som fanken hem....


Jag kollade i mina bilder ifrån detta datum ifjol och vi hade en hel del snö då med...

     


Fast inte en tillstymmelse som det är i år... 

  

Vi åkte ut och kollade på fåglar och hundarna busade i snön...undrar om det tom var den här helgen de slogs så blodet sprutade och Ramos fick åka till vetten och få penicillin och tratt....



Tillbaka till NUTIDEN... Man blir ju bara GALEN.....

     

Vi måsta ut med bilen idag men nu har vi handlat mat och vin så nu ska vi ha en trevlig kväll framför TV:n, OS och Let´s dance...det blir till att "zappa" på dosan.... 


   Ha en supermysig fredagkväll och så hoppas vi att våren väntar bakom hörnet!

Presentation


I den här bloggen får du träffa våra fyrfotade vänner och oss...välkommen att ta del av vår vardag!
Tassa gärna in till vår Hemsida Saltvikshundarna

Mina älsklingar

  Rip 3/1 2012   

Seasprites Castillion " Cesar"

 

        

Animando Brahms "Ramos"

 

            

Smatchoise Hero Anytime

"Hero" 

 

    

Queen Cobras white E-Type, "Etype" 

 

 

Brukshoffets Dronning Christina " Saga" 

 

Queen Cobras White Elvis,  "Elvis"

 

  Hamostis Irovar av Geirur

Aslan 20150222

 

  

Smooran "Smöret"

 

  

Ziggy Stadust "Zigge"

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3 4 5 6
7
8 9 10 11 12 13 14
15
16
17
18 19 20
21
22 23 24
25
26 27 28
<<< Februari 2010 >>>

Senaste inläggen

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik

Gästbok

Dagens väder

Julhälsningar


Ovido - Quiz & Flashcards